Одржана 9. седница Савета за безбедност саобраћаја Смедерево домаћин финалног Купа Србије у рукомету Четири локалне самоуправе у пројекту за расељена лица Доспеће I квартала за плаћање пореза на имовину ...


Свечаним дефилеом јуче је обележена 125. Смедеревска јесен. Смедеревци, који сваке године иначе показују велико интересовање за овај програм, и јуче су у великом броју изшли на улице да испрате овогодишњу свечану поворку.

У њој су, између осталих, учествовали чланови многобројних културно - уметничких друштава из Смедерева  и Србије, представници Грчког културног центра, Школа фудбала "Петлић" Стонотениски клуб Смедерево, Удружење косача Плавинац.

Глумци ПАТОС-а чинили су средњевековну поворку предвођену Деспотом Ђурађем Бранковићем и деспотицом Јерином у којој је кроз ликове синова, кћери, Дубровчана и  Турака укратко описана историја средњевековне српске престонице.

Коњички клуб Смедерево и ове године био је задужен за велики грозд који представља симбол смедеревског виногорја.

Грађанима Смедерева симболично је представљен и начин муљања грожђа.

Наравно, поворку дефилеа чинили су као и увек и најмлађи Смедеревци, деца из Предшколске установе "Наша радост".

Атрактиван програм имале су и карневалске групе из дест градова Србије као и Перуанске, Алжирске, Индонезијске, Малзијске и Мексичке амбасаде .

У дефилеу је на 125. Смедеревској јесени учествовало око две хиљаде учесника.