Ускоро изложба фотографија Жике Ранисављевића

Поводом 43. Смедеревске песничке јесени, у понедељак 15. октобра 2012. године, у Градском музеју биће отворена изложба фотографија "Смедеревска песничка јесен у објективу Жике Ранисављевића".
Аутор изложбе је познати смедеревски фотограф Радослав Жика Ранисављевић, дугогодишњи фото репортер смедеревског недељника „Наш глас“ и дневних новина „Вечерње новости“.
Ранисављевић је аутор многобројних самосталних изложби.
Поставку приређују Музеј у Смедереву и Међународни фестивал поезије Смедеревска песничка јесен, а покровитељ изложбе је Град Смедерево.
У каталогу најављене изложбе између осталог пише: "Смедерево је опевано у светски познатој српској народној поезији, а о њему су писали и многи путописци, прозни писци, а највише и најлепше песници. На тим темељима је заснован песнички фестивал у Смедереву који је покренут 1970. године. Фестивал је у протекле 42 године окупио више од 1.500 песника из свих крајева света и објавио је преко 250 књига, а фестивалске програме је пратило више од 150.000 посетилаца.
Ова изложба, једног од најугледнијих српских фотографа Радослава Жике Ранисављевића има намеру да нам дочара део атмосфере фестивалског трајања...“
Програм свечаног отварања најављен је за 18 часова у првој сали за изложбене поставке смедеревског музеја, а улаз је слободан.
Изложба ће бити отворена до 3. новембра 2012. године.