Коларчеви дани

Смотром културно уметничких друштава из Дрмна, Врчина, Брђана, Браничева и Раље, КУД "Коларац" из Колара овог викенда обележио је годишњицу постојања и рада.

"Оно што је Граду Смедереву битно јесте да очува традицију, а ту ћемо традицију најбоље очувати кроз рад културно уметничких друштава", рекла је у Коларима градоначелница др Јасна Аврамовић и додала: "Градска управа ће и финансијски и логистички подржати развој ове врсте културног аматеризма, јер је у њега укључен велики број чланова од најмлађих фолклораца до ветерана."

КУД "Коларац" основан је, заправо, пре више од пола века, али је у свом раду током протеклих година правио више пауза. Културно уметничко друштво из Колара наставља са радом, а његових шездесет чланова вредно ради и чува од заборава  кореографије из разних крајева Србије и са поносом проноси име Илије Милосављевића Коларца, српског добротвора и великана.

Жеља Колараца је да Културну манифестацију "Коларчеви дани" омасови и обогати и другим садржајима,    како би је претворили у традиционалну, а назив манифестације тиме би добио прави смисао.