Изложба Портрети Зорана Кузмановића у Смедереву

Изложба под називом Портрети истакнутог смедеревског вајара Зорана Кузмановића биће отворена у среду у Галерији савремене уметности Смедерево.

У Галерији савремене уметности Смедерево Зоран Кузмановић се представља серијом радова изведених у три димензије, које се међусобно веома разликују, али које показују изузетно снажно деловање у интеракцији са амбијентом у коме су постављене, најавила је мр Наташа Радосављевић Кузмановић, кустос.
                                                              
Кузмановић је рођен 1967. године у Смедереву. Дипломирао на ФЛУ у Београду 1993. у класи професора Николе Јанковића. Завршио постдипломске студије 2002. код ментора професора Владимира Комада, тренутно приводи крају докторске студије на ФЛУ код ментора проф. Николе Вукосављевића. Запослен као уметнички сарадник на ФЛУ у Београду на предмету Технологија скулптуре са техникама ливења.

Излаже од 1992. године у Београду, Ковину, Смедереву, Газолду у Италији, Новом Саду, Шапцу, Лозници, Руми, Зрењанину, Пироту, на Светом Стефану у Црној Гори, Хилдену у Немачкој..

Добитник је награде из Фонда Илије Коларевића, ФЛУ, Београд.

Од јавних споменика, аутор је Спомен обележја жртвама Нато бомбардовања у Смедереву, декоративних скулптура на базама јарбола, Савезна скупштина, Београд, скулптуре Човек на крају другог миленијума, која се налази у Историјском музеју Југославије у Београду.

Изложба у Галерији савремене уметности Смедерево биће отворена у среду у 19 часова и трајаће до 10.децембра.