Испит хуманости

„Пријатељи за Марију Милутинов", назив је хуманитарне изложбе уметничких слика, која је синоћ отворена у првој сали основне изложбене поставке Музеја у Смедереву, како би се прикупио новац за лечење мале смедеревке Марије, оболеле од церебралне парализе, трансплантацијом матичних ћелија у Русији.

Удружење грађана за борбу против болести зависности „Свитање" из Смедерева приредило је ову продајну групну изложбу у сарадњи са уметницима и Музејом у Смедереву.

Посетиоце су поред домаћина др Јелене Милосављевић, председнице Удружења грађана „Свитање" поздравили и заменик градоначелника Смедерева Бојан Теофиловић и др Ивица Јевтић, члан Градског већа задужен за ресор здравства, отац девојчице Дејан Милутинов, као и уметник Срђан Слијепчевић у име сликара излагача.

Изложба ће бити продајног карактера, а сав новац прикупљен од продаје изложених уметничких радова биће усмерен у Фонд за лечење Марије Милутинов.

Позивају се смедеревци да се прикључе овој акцији и дају свој допринос успешном излечењу наше мале суграђанке.

Више информација о самој изложби можете добити од др Јелене Милосављевић, путем телефона 069/243-73-50, преко веб сајта www.svitanje.org.rs, или путем е-поште svitanje.udruzenje@gmail.com

Изложба ће бити отворена до 7. априла ове године. Улаз је слободан.