КК Мега Визура и званично у Смедереву

Кошаркашки клуб Мега Визура ће утакмице Јадранске лиге као домаћин играти у Смедереву. Тим поводом, данас је потписан уговор између Града Смедерева, КК Мега Визура и Спортске хале у Смедереву.

 

„Данас је потписан тројни уговор између града Смедерево, КК Мега Визура и Спортске хале у Смедереву, на задовољство свих Смедереваца, јер ће се утакмице Јадранске лиге играти у нашем граду. То је за нас велика част", изјавила је градоначелница Смедерева, др Јасна Аврамовић.

 

Градоначелница је изразила наду да ће Мега Визура имати запажене резултате и наредних година и истаклада ће се Мега Визура регистровати у Смедереву и наступати као Мега Визура из Смедерева.

 

„Преимућство Смедерева је у томе што се налази близу Београда, а током првенства очекујемо велику посету навијача, како Мега Визуре, тако и других клубова Јадранске лиге, који ће долазити из иностранства и градова са простора бивших југословенских република. То ће свакако допринети промоцији Смедерева, а Град има обавезу да, што је могуће боље, одговори на задате критеријуме и буде што бољи домаћин, како би нам се и навијачи сутра вратили као туристи", истакла је градоначелница.

 

Једна од повољности је, додала је градоначелница, што ће 7 играча Мега Визуре појачати КК Смедерево и то ће помоћи локалном клубу да се боље пласира у свом рангу такмичења.

 

Председник Скупштине града, Бранче Стојановић, изразио је задовољство данас потписаним уговором и истакао квалитет Хале Смедерево.

 

„Захваљујући квалитету Спортске хале Смедерево и спремноси руководства Мега Визуре да своје утакмице игра у Смедереву, очекујем да ће бројна спортска публика Смедерева на прави начин испратити утакмице и заједно са квалитетним играчима на терену допринети великом успеху кошарке, као и то да ћемо код нас још дуго пратити утакмице једне од најквалитетнијих лига, Јадранске лиге", оценио је Стојановић.

 

Председник КК Мега Визура, Велимир Михаиловић, захвалио се градоначелници и њеним сарадницима на оваквој одлуци.

 

„Надам се да ћемо овде достојно представити свој клуб, младу екипу која има доста репрезентативаца у свим селекцијама. Очекујем да ћемо резултатима оправдати прави одабир града и указано поверење Смедереваца", казао је Михаиловић.

 

Он је додао да кошаркашка сезона почиње у октобру и изразио наду да ће у Хали Смедерево одиграти неколико тренинга и тако осетити амбијент и атмосферу у новој дворани.

 

Директор Спортске хале у Смедереву, Радмило Грујић, изразио је задовољство због указаног поверења.

 

„Захвалио бих се руководству града и Мега Визури што су указали поверење Хали. Смедеревска дворана је доказала да је дорасла организацији великих утакмица и великих манифестација као што је била Универзијада", подсетио је Грујић и пожелео Мега Визури да „иде ка Европи".