Полицијска управа у Смедереву ће, у оквиру 126. туристичко-привредне манифестације "Смедеревска јесен", у сарадњи са организаторима такмичења у малом фудбалу "Street football Srbija", у суботу 31. августа, од 10 сати, на градском тргу у Смедереву представити пројекат "Ја волим живот, а ти?".

 

Организатори такмичења и Полицијска управа су препознали обострани интерес у промовисању заједничких циљева, као што су здрав живот, етика, фер плеј, сузбијање расизма, верске и националне нетрпељивости, борба против свих облика насиља на спортским приредбама, као и хулиганизма и насиља уопште, као друштвено неприхватљивог понашања.

 

Циљна група пројекта су деца и млади узраста од 8 до 16 година, као и њихови родитељи, којима ће полицијски службеници кроз разговор указивати на разне облике малолетничке делинквенције и значај њеног сузбијања.

 

У оквиру овог пројекта, који је подржала и мисија ОЕБС у Србији, припадници Полицијске управе поставиће штанд на градском тргу, непосредно поред терена за улични фудбал, где ће делити мајице, летке, хемијске оловке, распореде часова и други промотивни материјал, који ће носити поруке о штетности наркоманије, алкохола, малолетничке делинквенције и хулиганизма.

 

Организована је и креативна радионица у којој ће деца цртати на тему „Узроци насиља на спортским приредбама", а награда за најбољи цртеж биће фудбалска лопта, поклон компаније "NIKE", спонзора пројекта „Street football Srbija".