Други спортски викенд у оквиру 126. Смедеревске јесени

За други викенд 126. Смедеревске јесени планиран је садржајан програм, а Смедеревци ће угостити и репрезентативце Србије и некадашње Југославије.

 

Гимнастика на отвореном

После уличне трке, у организацији Атлетског клуба „Смедерево", у суботу ће Соколско друштво „Смедерево" организовати наступ под називом  „Гимнастика на отвореном", на Тргу код Карађорђевог дуда.

У програми ће учествовати гимнастичарке клуба „Ритам", са тренером Миленом Рељин, која је на врху светске ритмичке гимнастике била 10 година, 12 пута првакиња СФРЈ у вишебоју, данас главни тренер у Гимнастичком клубу „Ритам".

 

Гошће су и гимнастичарке Соколског друштва Сремска Митровица, са тренером Млађеном Јаковљевићем, некадашњим репрезентативцем СФРЈ у мушкој спортској гимнастици. Такмичарке су до сада освојиле 2. место у пионирској селекцији репрезентације и 4. и 5. место у првој селекцији.

 

У програму ће учествовати и скакачи са трамболине Соколског друштва „Београд Матица", такође некадашњи репрезентативци у мушкој спортској гимнастици, којима ће се придружити и домаћини, чланови Соколског друштва „Смедерево".

 

Гимнастичари Соколског друштва „Смедерево", са тренерима Наталијом Вукашиновић и Мирославом Гаузановићем, освојили су ове године 2. место на Регионалном такмичењу у женској спортској гимнастици у „Ц" категорији у екипном пласману, као и 2. и 3. место у појединачној конкуренцији. Током последњих пет година успешно наступали и представљали Смедерево и Србију на „Гимнаестради" у Швајцарској, Словенији, Словачкој и Чешкој.

 

Пионирски шаховски турнир

 

Пионирски шаховски турнир „Смедеревска јесен 2013" биће одржан у суботу, 14. септембра са почетком у 12,00 часова у Смедеревском шаховском клубу. Пријављено је 20-так такмичара из Смедерева, Гроцке, Панчева и Смедеревске Паланке, а долазак су најавили и шахисти из Старих и Нових Бановаца.

 

Друштво за спорт и рекреацију инвалида

 

Друштво за спорт и рекреацију инвалида града Смедерева, организоваће турнире у стрељаштву и пикаду.

 

Турнир у стрељаштву ће се одржати у суботу, 14. септембра од 9,00 до 12,00 часова на стрелишту у Дворани Смедерево. Учествоваће 15 стрелаца и 6 пратиоца.

 

Турнир у пикаду биће одржан у старој стрељани у недељу, 15. септембра, уз учешће 10 такмичара и 3 пратиоца.

 

Кошаркашки турнир Куп Мега Визуре

 

У оквиру 126. Смедеревске јесени биће одржан и кошаркашки трунир Куп Мега Визуре, већ у уторак, 17. септембра у Дворани Смедерево и то ће бити генерална проба за одигравање првенствених међународних утакмица.

 

Финале Купа Мега Визуре предвиђа одигравање две утакмице, за треће и прво место. Учесници турнира су: Црвена звезда (Београд), Турк Телеком (Турска), Јенисеј (Русија) и Мега Визура (Смедерево).

 

Борба за треће место почиње у 17,00 часова, а финале је планирано у 20,00 часова. Након финала је проглашење победника и додела пехара.

 

Улаз је бесплатан.