Смедеревски риболовци трећи у региону

Заменик градоначелника Смедерева Бојан Теофиловић уручио је у недељу пехар и медаље најбољим спортским риболовцима на 8. Купу јадранско подунавских земаља у спортском риболову, у дисциплини лов рибе удицом на пловак, који је одржан у Смедереву.

 

„Првенство је у потпуности успело и желим да у будућности имамо још бољу сарадњу, а Град Смедерево ће вам увек изаћи у сусрет. Туризам и овакве манифестације граде нове мостове између наших земаља и то треба да нас спаја, а овај шаренолики скуп из различитих земаља је најбољи доказ", рекао је Теофиловић приликом свечаног уручења награда.

 

У појединачној конкуренцији, Матија Крашевац из Хрватске био је трећи, Ратко Ристић из Крушевца други и Владимир Мркушић, такође из Крушевца, освојио је прво место.

 

Од десет екипа колико је учествовало на такмичењу, смедеревски риболовци освојили су бронзу, суњски такмичари из Републике Хрватске сребро, а најбоља екипа 8. Купа јадранско подунавских земаља је Чигра из Крушевца, Србија.

 

Куп је окупио најбоље риболовце из Словеније, Хрватске, Црне Горе, Македоније и Србије, а све време је био присутан, као прави домаћин, први човек Савеза спортских риболоваца Србије Драган Бошковић и подсетио да је 2006. године група ентузијаста и пријатеља риболова из бивших југословенских република направила ово такмичење.

 

Он је истакао да Србија има 23 медаље на светским првенствима и да Савез спортских риболоваца Србије окупља око 110.000 чланова организованих у више од 259 удружења.

 

У Смедереву је од 3. до 6. октобра одржан 8. Куп јадранско подунавских земаља у спортском риболову, у дисциплини лов рибе удицом на пловак, а покровитељ такмичења је Град Смедерево.

 

Смедерево ће бити домаћин и Националног купа за све дисциплине у спортском риболову, 12. и 13. октобра.