Фестивал једрења у Србији

Скромном свечаношћу, симболично је означен завршетак петомесечног програма „Фестивал једрења у Србији 2013", чију је реализацију омогућило Министарство омладине и спорта Републике Србије, уз значајну помоћ Града Смедерева и Савеза спортова Смедерево.

 

Деца, учесници програма, уз помоћ родитеља, направила су слаткише  за своје другаре и тренере, а присутним учесницима су председник ЈК Голубац, Воја Ивић и члан УО ЈК Смедерево, Јелена Пасарић Павић уручили дипломе, поводом успешно завршене обуке једрења.

 

Министарство омладине и спорта Републике Србије омогућило је петомесечну реализацију пројекта „Фестивал једрења у Србији" - пропагирање здравог начина живота кроз промоције и подстицање бављења једрењем деце од 7-15 година.

 

Партнери у пројекту су, поред носиоца програма (ЈК Смедерево), ЈК Голубац и ЈК Панонија из Беле Цркве, а била су добродошла и деца из околних места, без обзира да ли су организована у клубовима или су долазила самостално.

 

Програмом је обухваћено преко 300 малишана из подунавске регије источне Србије, објављено је на сајту Једриличарског савеза Србије.

 

Програм „Фестивал једрења у Србији 2013" помогли су Град Смедерево и Савез спортова Смедерево.