Представљање књиге Његош - Песник српске слободе

Поводом два века од рођења Петра Другог Петровића Његоша, у Народној библиотеци у Смедереву биће представљена књига Његош - Песник српске слободе. 

Представљање књиге, коју је објавила издавачка кућа Catena Mundi, биће одржано, у оквиру овонедељног  Књижевног четвртка на Пријемном одељењу Народне библиотеке Смедерево, у четвртак 14. новембра са почетком у 19 часова. 

Књига Његош - Песник српске слободе смедеревској читалачкој публици представиће Бранимир Нешић главни уредник издавачке куће Catena Mundi, Драган Хамовић, сарадник Института за њижевност и уметност из Београда и Драган Мрдаковић, директор Библиотеке. 

Ово је прилика да се још једном подсетимо на славни лик нашег великана чија су дела надахњивала генерације Срба у дугогодишњој борби за слободу Србије и Црне Горе. 

Грађани Смедерева који су свесни значаја очувања и неговања националне културе, историје и традиције, позвани су да својим присуством увеличају обележавање овог великог и значајног јубилеја, двеста година од рођења Његоша.