Три године успешног рада

Изложбом ликовних радова нашег суграђанина Бранка Пешића и скромном прославом у понедељак је обележен јубилеј - три године од оснивања Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању Смедерево.

 

Скромној свечаности, на којој су представљени резултати у претходном периоду, присуствовали су председник Скупштине града Бранче Стојановић, помоћници градоначелника за привреду и спорт, Првослав Недељковић и Саша Момић, као и бројни гости, представници просвете и цивилног сектора.

 

Констатовано је да се Центар из дана у дан све више развија, окупљајући велики број просветних али и радника других професија, те заиста оправдава име центра за стручно усавршавање. Директор Центра, Боривоје Јаношевић, захвалио се комплетној Градској управи и градоначелници др Јасни Аврамовић, као и Швајцарској агенцији за развој и сарадњу на помоћи у изградњи смештајних капацитета у оквиру Регионалног центра, који у многоме доприносе још квалитетнијем раду свих корисника.

 

Поводом обележавања годишњице, у просторијама Центра отворена је и изложба ликовних радова Бранка Пешића. У приземљу Монопола и холу Центра  изложено је више од 40 радова овог уметника, углавном графика и цртежа, добијених на поклон од породице смедеревског уметника.