Виртуелна шетња кроз смедеревску тврђаву

Музеј у Смедереву представиће пројекат Virtual walk through the Smederevo fortress (Виртуелна шетња кроз смедеревску тврђаву) и промовисати нову интернет страницу смедеревске тврђаве на веб адреси: www.smederevskatvrdjava.com

Тим поводом биће одржане конференције за медије у среду 27. новембра у просторијама Туристичке организације Србије у Београду и у Музеју у Смедереву у петак, 29. новембра у 11,00 часова.

 

Пројекат Музеја у Смедереву под називом Виртуелна шетња кроз смедеревску тврђаву представља покушај дела стручне јавности Смедерева да на технолошки савремен, дизајнерски допадљив, а језички концизан и јасан начин приближи широј јавности код нас и у иностранству један од најзначајнијих културно-историјских споменика у нашој земљи - смедеревску тврђаву.

Реализацију пројекта финансирала је шведска Влада кроз агенцију SIDA. Партнери у реализацији пројекта су шведска независна међународна организација за очување културног наслеђа Cultural Heritage without Borders и Balkan Museum Network.

 

Институционални партнери Музеја у Смедереву у реализацији овог пројекта су Туристичка организација града Смедерева и Регионални завод за заштиту споменика културе Смедерево. Креативни партнер и извршилац пројекта је студио за креативни маркетинг Art_Net из Смедерева.


Интернет страница омогућава популаризацију најважнијег туристичког ресурса Смедерева - смедеревске тврђаве. Како би се омогућио несметан проток информација о смедеревској тврђави ка што ширем аудиторијуму и потенцијалним туристима који желе да је посете, ова страница је креирана у двојезичној варијанти: на српском и енглеском језику на две веб адресе: www.smederevskatvrdjava.com и www.smederevofortress.com