Ускоро одлука Владе Србије о помоћи радницима „Желвоза“

У Министарству привреде у Београду у петак је министар Игор Мировић, који је именован за вршиоца функције министра привреде, разговарао са представницима синдиката и руководством предузећа „Желвоз" о проблемима радника ове фабрике и начинима за њихово решавање, којем је присуствовала и градоначелница Смедерева др Јасна Аврамовић.

 

Министар Мировић је обавестио представнике синдиката и руководство „Желвоза" да ће Влада Србије најкасније до понедељка, 3. фебруара 2014. године, усвојити Програм о распореду и коришћењу средстава за кредитну подршку привреди у 2014. години како би се створили формални услови за привремену финансијску консолидацију овог предузећа.

 

На основу договора са састанка који је преточен у одговорајуће закључке, представници синдиката обавезали су се да привремено обуставе протесте.

 

Министарство привреде, представници синдикалних организација и руководства „Желвоза" ће у наредном периоду интензивирати дијалог у циљу потписивања Меморандума којим ће бити утврђени механизми за решавање проблема социјалног програма и реализације отпремнина.