Дугорочни кредити за пољопривредникеУ Скупштинској сали Града данас су потписани уговори о дугорочном кредиту за унапређење и развој пољопривредне производње између 92 пољопривредна произвођача и Фонда за развој пољопривреде града Смедерева.

На Конкурс за избор корисника кредитних средстава Фонда, који је објављен почетком септембра 2008. године, пријавило се укупно 155 пољопривредних произвођача, са захтевом за добијање краткорочних и дугорочних кредита.

Након увида Комисије за избор корисника средстава Фонда, Управни одбор Фонда за развој пољопривреде доделио је 92 дугорочна кредита регистрованим пољопривредним газдинствима, у појединачним износима од 150.000,00 динара до 500.000,00 динара.

Средства Фонда у виду дугорочних кредита опредељена су ради унапређења пољопривредне производње путем изградње објеката и куповине опреме за побољшање пласмана производа, укрупњавања пољопривредних газдинстава, набавке савремене пољопривредне механиизације и куповне опреме-система за наводњавање.

Свечаном потписивању уговора присуствовали су градоначелник Смедерева, Предраг Умичевић, председник Скупштине Града, Горо Реџић, помоћник градоначелника за пољопривреду, Зоран Ивановић, директор Фонда, Јовица Вујовић и председник Управног одбора Фонда за развој пољопривреде Смедерева, Мирко Радошевић.