2016 ГОДИНА ПРЕДУЗЕТНИШТВА

ГРАД СМЕДЕРЕВО

    Стратешко опредељење Владе Републике Србије је развој конкурентне привреде која, као и све развијене и успешне економије модерног света, почива на идејама приватне иницијативе, предузетничког духа.

   Током ове године биће спроведени врло конкретни пакети помоћи приватном сектору заснованом на предузетничком приступу, али и вођена стратешка акција покретања таласа најширег друштвеног напора за инаугурисање принципа предузетништва као начина мишљења у економији, образовању, култури, државним политикама и свим најзначајнијим друштвеним процесима.

     Град Смедерево се придружио и подржава идеју Владе Србије да 2016. година буде година предузетништва и у потпуности подржава идеју. Град планира разне видове финансијске и нефинансијске помоћи.       

    Град Смедерево је спреман да у Години предузетништва спроведе и све иницијативе које долазе од Владе Републике Србије, Министарства привреде, Развојне агенције Србије и сматрамо да ћемо успети да подстакнемо развој предузетништва и оснажимо предузетнички дух.

 

ТРЕНУТНО ОТВОРЕНИ ПОЗИВИ:

   

    НЕФИНАНСИЈСКА ПОДРШКА

    Програми креирани да пружају стручну и саветодавну помоћ онима који почињу пословање. Програми подразумевају конкретне обуке, менторинг, подучавање за израду бизнис планова и других корака у конкретизацији основне идеје за посао, пројекте ученичких компанија и програме помоћи локалним самоуправама у вођењу омладинских политика.

    ФИНАНСИЈСКА ПОДРШКА

      Програми намењени онима којима је потребна финансијска подршка за различите облике започињења посла.

 

Све информације о условима јавних позива заинтересовани могу видети на интернет презентацијама:

-  Године предузетништва

 - Министарства привреде,

-  Фонда за развој,

-  Развојне агенције Србије

-  Привредне коморе Србије

-  Акредитоване регионалне развојне агенције Браничево Подунавље

-  Града Смедерева

 

Такође, сви заинтересовани могу се обратити Одељењу за привреду, предузетништво, локални економски развој и јавне набавке, Градске управе Смедерево. Телефон за контакт 672-724: Одсек за привреду и регистрацију привредних субјеката, локал 1665, Одсек за пољопривреду, локал 1687, Канцеларија за локални економски развој, локал 1601, као и Канцеларији за младе – фејсбук страница Канцеларија за младе Смедерево.  

 

                                  

- СТРАТЕГИЈА РАЗВОЈА МСПП И АКЦИОНИ ПЛАН 2015-2020

- ИНФО ЛИСТ - Број 9 - РРА " Браничево-Подунавље "           

- ГОДИНА ПРЕДУЗЕТНИШТВА 2016 - Презентација