Одржана 1. седница Скупштине града у овој години

 

У понедељак је одржана 21. седница Скупштине града Смедерева. Седници је присуствовало 66 од укупно 70 одборника. На самом почетку седнице шеф одборничке групе Коалиција за боље Смедерево,СПО, СДДС - Милан Лукић, активирао је бланко оставке двоје одборника ове коалиције- Србислава Девића и Виолете Новаковић (СДДС). Ова одлука усвојена је са 64 гласа.

 

      У наставку седнице усвојени су предлог одлуке о ауто-такси превозу, и предлог за давање сагласности на програм и план рада Фонда за пољопривреду града Смедерева за 2010. годину. Одборници су разматрали и усвојили и информацију о резултатима бербе јесењих култура и сетви пшенице у прошлој години, предлог одлуке о локалним комуналним таксама града Смедерева, предлог одлуке о оснивању Установе смедеревско одмаралиште на Ртњу као и о обезбиђавању средстава за финансирање потреба у области спорта. Досадашњи вршилац дужности директора ЈКП Водовод Владимир Крстин, разрешен је те дужности и именован за директора наведеног предузећа.
Као допуна дневног реда 21. седнице,  усвојен је предлог решења о именовању чланова школског одбора ОШ "Свети Сава"  и Еконоимско трговинске школе у Смедереву.

За уторак је заказана 22. седница Скупштине града. На дневном реду  су Предлог одлуке о расписивању референдума на територији града Смедерева о изградњи рафинерије за прераду сирове нафте у Смедереву и предлог одлуке о образовању Комисије за спровођење референдума и именовању председника и чланова Комисије и њихових заменика.