Привредна комора Војводине, Нови Сад

 

Састанак поводом пројеката на Дунаву
„Пословна капија“ (16. април 2010.) и „Baby Exit“ (14-16. мај 2010.)

      Пословна Капија је место сусрета и консолидације најбољег из Србије и начин да се Европи једном годишње емитује снажна и оптимистичка збирна слика земље.
То су, за општине, један од припремних корака за улазак у европске токове, за ЛЕР - маркетинг сопствених локација ( имајући у виду оснивање Дунавског центра (ГТЗ)). Подршку овом пројекту су пружили: Канцеларија Председника Републике, Министарство иностраних послова, Министарство за дијаспору, Министарство за културу, констатујући да овај пројекат, за разлику од Гуче и Exita, треба да привуче озбиљнију публику и земљу представи као плодно тле за исплативе инвестиције.
      После презентације пројекта Пословна капија – Business exit, која ће бити својеврсна изложба развојних потенцијала Србије, представници градова и општина су истакли адуте својих места и главне развојне правце свог краја...
Смедерево су представљали Мирјана Ћосић, директор ПУ Наша Радост и Часлав Илић, директор Туристичке организације Смедерево.
      Договор је да се наставе консултације са свим координаторима како би се што квалитетније извршила презентација пред надлежним општинским, односно градским руководством и донела коначна одлука у вези са учешћем на Манифестацији.