Топлане траже веће цене грејања

 
Смедерево је било домаћин састанка Пословног удружења топлана Србије

Разговарано је о цени грејања и помоћи краљевачкој топлани и граду Краљеву. Закључено је  да све чланице њих 57 и 27 придружених, у складу са својим финансијским могућностима издвоје средтва за помоћ за санацију штете од земљотреса. Финансијску помоћ упутиће и ЈП за стамбене услуге Смедерево, потврђено је на састанку.

Топлане и даље имају проблем ниске цене грејања, односно неусклађене цене услуге грејања и енергената. Према садашњим ценама мазута,  реална цена грејања требало би да буде близу 80 динара по квадратном метру, (просечна цена је 65 динара без ПДВ-а) рекао је Дејан Стојановић, председник УО Удружења топлана Србије.
Том приликом директор ЈП за стамбене услуге и топлификацију Смедерево Славиша Стошић, најавио је да ће ово предузеће упутити захтев за повећање цене грејања у Смедереву за 12 % И уколико буде захтев прихваћен цена грејања у Смедереву биће нижа од цене у Београду и још неким градовима, наглашено је на састанку. Такође је истакнуто да би нова цена почела да се примењује од 1. децембра а не од 1. новембра као у другим топланама.
Састанку је присуствовао  Милош Бањац помоћник министра енергетрике који је обећео да ће држава интервенисати из робних резерви уколико буде несташице мазута.