Саопштење за јавност

Делегација бивших радника смедеревског Пољопривредног комбината "Годомин"  састала се данас, као што је и договорено приликом недавног окупљања радника, са представницима локалне самоуправе, Годомина у стечају и повереником Агенције за приватизацију.
Намера челних људи Смедерева била је да се размотре захтеви радника и пронађе адекватно решење нагомиланих проблема.
Незадовољне раднике заступала је делегација на челу са Чедомиром Џелетовићем.У име града Смедерева са представницима Годомина у стечају и повереником Агенције за приватизацију  Сашом Алексићем, преговарали су градоначелник Смедерева Предраг Умичевић, председник Скупштине града Бранче Стојановић и Србислав Бојковић заменик јавног правобраниоца.

Повереник Агенције за приватиузацију објаснио  је бившим радницима Годомина  како је и шта до сада  исплаћивано. Алексић тврди да су повериоци Годомина исплаћени са 100% у првом, другом и трећем исплатном реду и са 70% у четвртом исплатном реду.
Када је реч о повезивању радног стажа он је уплаћен и повезан свим радницима осим у случају запослених у  Заштитној радионици. На основу информације из Агенције за приватизацију, Годомин нема никакве обавезе према њима али су Умичевић и Стојановић на данашњем састанку инсистирали да Јавно правобранилаштво града Смедерева уз помоћ ПИО фонда и осталих надлежних институција и министарстава размотри захтев за повезивање радног стажа за 95 радника Заштитне радионице и то за период од почетка 2005. до краја 2008. године .
На иницијативу градоначелника Смедерева Предрага Умичевића, за среду 19.јануар договорен је састанак у Агенцији за приватизацију у Београду, када ће  делегације бивших радника Пољопривредног комбината,  Годомина у стечају, града Смедерева и представници Агенције  размтрати имовинско правне односе као и захтев бивших радника смедеревског Пољопривредног комбината "Годомин"  за евентуално формирање новог предузећа.