Данас почиње 3. Тврђава театар

Део прихода овогодишњег Фестивала намењен за Сигурну кућу

Међународни амбијентални позоришни фестивал Тврђава театар вечерас ће бити отворен спектаклом на небу. Реч је о наступу француског театра Flying people "Висећи снови на Балкану - као Икар"
Из наслова представе којом ће вечерас у 21.00 сат бити отворен 3. Тврђава театар изведен је и мото овогодишње манифестације - "Висећи снови"
Ова представа биће изведена у Великом граду смедеревске тврђаве. За њу као и за све остале које се изводе на простору Великог града или на Тргу, улаз је слободан.  Улазнице се по симболичној цени (300 динара) наплаћују само за представе које ће бити изведене у Малом граду и то само за седишта на трибинама, иначе је  улаз слободан. Тако ће сви моћи да уживају у позоришној уметности а део прикупљених средстава биће издвојен за Сигурну кућу.
Фестивал траје од 11. до 20. августа . Публика ће у том периоду моћи да прати 22 програма, представе домаћих и страних театара, али и изложбе, трибине и радионице.

Оно чиме Смедерево може да се похвали јесте сопствена продукција. Реч је о представи "Ја сам ветар" коју је по тексту холандског писца Јон Фосеа режирао Стеван Бодрожа. Играју Бојан Жировић и Милутин Милошевић. Премијера је у суботу, 13. августа у 21.00 сат.