Најбоља понуда од компаније Пор Вернер и Вебер

Након потписивања Уговора, оснивање заједничког предузећа

     На Скупштинском заседању одборници су прихватили одлуку о поверавању дела послова комуналних делатности ( прикупљање,превоз и испорука комуналног отпада) и управљања и одржавања Регионалног центра за сакупљање, селекцију, прераду и одлагање комуналног чврстог отпада, Компанији Porr Werner & Weber doo из Ниша. Цена сакупљањаи превоза отпада по становнику је 0,972 евра, цена одлагања отпада је 22,14 по тони. Лица у стању социјалне потребе ослобођена су плаћања ових услуга. Уз најаву да ће се ускоро приступити оснивању заједничког предузећа, одржана је конференција за новинаре.
      Бранче Стојановић, председник Скупштине града, истакаоје да је ово важна одлука јер је проблематика која прати ову делатност прилично изражена. „Добро је да се овај сазив Скупштине ухватио у коштац да овај проблем реши. Настојаћемо да у овај посао брзо уђемо. Потребна је још једна седница Скупштине како би смо ушли у процедуру оснивања заједничког предузећа, што би створило услове да врло брзо уђемо у решавање проблема“, рекаоје Стојановић
      Градоначелник Смедерева,Предраг Умичевић, поздравио је представнике фирме Porr Werner & Weber doo из Ниша, и захвало им се на доследности. „Компанија није нови партнер када је у питању град Смедерево. Били су актери и на прошлом тендеру. На новом су се појавили са најповољнијом понудом и као компанија која већ има изграђене санитарне депоније и Центре за селекцију комуналног отпада  у Лесковцу и Јагодини. Изабрани су од стране Скупштине града као најбољи понуђач. За који дан пред намаће се наћи и Уговор који смо ставили пред одборнике града управо зато што је то посао за наредних 25 година. На крају овог политичког мандата. Уговор је добио пуну подршку одборника-45 гласова за. Са овако снажном политичком подршком и квалитетним Уговором, убеђени смо  да смо направили добар посао. Успостављање система управљања комуналним отпадом, изношење смећа на депонију у Јагодини и рекултивација постојећег сметлишта, уз најниже цене услуга и најповољније услове за грађане, учиниће  живот у Смедереву еколошки бољим“, нагласио је Умичевић.
       „Радује ме искрено да могу овде данас пред вама рећи да смо успели да након напорних и дуготрајних преговора дођемо до закључења Уговора. Мислим да смо у последњих 5 година у Србији доказали да испуњавамо оно што обећамо, убеђен сам да ћемо и у Смедереву исто то да реализујемо и да за грађане створимо чисту и лепшу животну околину. Радујем се сарадњи у наредних 25 година“, рекао је на конференцији за новинаре Клаус Грубер генерални директор Porr Werner & Weber
       Слободан Цветковић, заменик генералног директора се у име компаније захвалио руководству и менаџменту града, одборницимакао и свима који су допринели да се посао доведе до краја. „Настојаћемо да што пре дођемо до успостављања система управљања отпадом на нивоу града и Региона. Ми смо више него спремни.Сматрам да је наша понуда била јако коректна и професионална. Што се тиче динамике ми ћемо у најкраћем року потписати Уговор а након тога приступићемо оснивању заједничког предузећа и ући у инвестицију, додао је Цветковић и захвалио се на указаном поверењу.