СМЕДЕРЕВО СВЕ ЛЕПШЕ И УРЕЂЕНИЈЕ

У Расадник смедеревског  Зеленила стигао је расад у количини од 76.320 садница висећих и крупних љубичица у свим бојама за садњу у парковима.


Tренутно се расад пресађује у мање саксије и неговаће се све до краја септембра када треба да процвета, да би средином октобра почела садња по парковима.

Пресађено је преко 50 хиљада садница и очекује се да се до краја недеље заврши са овим послом. И поред изузетно вискох спољних температура, запослени у Расаднику раде прековремено како би пресађивање било завршено у што краћем року.

У току је и репарација бетонских парапета у улици Албанских споменица, као и уређење зелених површина на овој локацији у граду. Овај посао се изводи у сарадњи са Дирекцијом за изградњу и урбанизам,

На градском Тргу, шеталишту крај Дунавског парка и код "живе воде" у улици Филипа Вишњића, обавља се репарација клупа и постављање нових, као и додавање ђубријера.

Новопостављена метална конструкција испред смедеревске Гимназије попуњава се садницама петонија па ће и овај део центра града оденути ново рухо.

И поред повећаног обима посла око уређења града пред Смедеревску јесен, радници Зеленила не запостављају редовно одржавање јавних површина у граду.