125. Смедеревска јесен спремна, припреме се приводе крају

Припреме за Сајам привреде у Павиљону код Железничке станице теку без икаквих проблема. Данас је постављен шатор, а до недеље 2. септембра требало би да буде завршена и инфраструктура у овом простору, као и постављање тезги.

За продају воћа на Градском тргу до сада се пријавило 48 пољопривредних произвођача. За излагање и  продају меда на истом простору, до сада се пријавило осам медара. Договорено је да ће цена сунцокретовог меда по килограму ове године бити 450, а свих осталих врста  500,00 динара.

Цвећари ће и овога пута бити смештени на простору Трга иза цркве, а такође је за почетак манифестације спреман и Вински град.

Што се простора у Великом граду смедеревске Тврђаве тиче, за програм сеоских дворишта пријавило се до сада 18 сеоских месних заједница. Оне ће представити своју доминантну производњу, жене ће изложити  ручне радове и припремати старинска јела, а посетиоци ће моћи да виде и старе алате и оруђа.

У Павиљону у Тврђави ручне радове представиће чланице десет градских и једног сеоског Удружења жена.

Културна збивања у граду током Смедеревске јесени биће одржана по плану и програму који је најављен.

Комунално уређење града, такође је у току а надлежни кажу да немају проблема да предвиђени посао спроведу на време, до почетка манифестације.

За  дефиле Смедеревске јесени потврђено је учешће 10 карневалских група из Србије, као и пет из амбасада Индонезије, Мексика, Алжира, Малезије и Перуа. Све је спремно и за Сајам старих заната у улици Краља Петра Првог, на којем ће се представити 20 туристичних организација и 20 произвођача сувенира.

Што се спорта тиче, сви програми биће одржани онако како је и планирано осим Боксерске ревије која је одложена за 23. септембар 2012. године.