Чишћење града након Смедеревске јесени

Јавна комунална предузећа у Смедереву јутрос су интензивно почела да чисте град након привредно-туристичке манифестације Смедеревска јесен.

Према подацима које смо добили у ЈКП Зеленило, екипе су стартовале у 7 часова и до поднева су већ очишћене зелене површине у центру градa.
 
Радници “Зеленила“ очистили су Вински град, парк код Споменика петојунској трагедији, Парк Три хероја и остале централне паркове.

Главни и највећи посао одрађује се у Смедеревској тврђави, након одласка свих гостију, а сви прилази Тврђави су очишћени.

ЈКП Зеленило је саопштило да ће од вечерас бити уведена трећа смена за чишћење и прање Трга. Према наводима одговорних у овом предузећу, до среде би требало да буде очишћен цео град.

ЈКП Паркинг сервис Смедерево ангажовао је 47 радника на чишћењу града. Запослени у овом предузећу раде у три смене и ангажовани су на пражњењу уличних ђубријера, чишћењу и прању улица и отклањању мањих дивљих депонија.

Редовне активности ЈКП Чистоћа на одношењу смећа, биле су појачане током трајања овогодишње Смедеревске јесени. Возило за изношење смећа радило је претходних дана у три смене.

Био је повећан број посуда за одлагање смећа - у Тврђави је било 10 контејнера запремине 1,1 метар кубни, а на Сајму привреде је постављено 6 канти од 120 литара, које су пражњене три пута дневно.

Ово предузеће је, по завршетку Смедеревске јесени, уклонило 57 тезги са Градског трга, а из Смедеревске тврђаве је отпремило 10 метара кубних смећа.