ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU


125. Smederevska jesen spremna, pripreme se privode kraju

Pripreme za Sajam privrede u Paviljonu kod Železničke stanice teku bez ikakvih problema. Danas je postavljen šator, a do nedelje 2. septembra trebalo bi da bude završena i infrastruktura u ovom prostoru, kao i postavljanje tezgi.

Za prodaju voća na Gradskom trgu do sada se prijavilo 48 poljoprivrednih proizvođača. Za izlaganje i  prodaju meda na istom prostoru, do sada se prijavilo osam medara. Dogovoreno je da će cena suncokretovog meda po kilogramu ove godine biti 450, a svih ostalih vrsta  500,00 dinara.

Cvećari će i ovoga puta biti smešteni na prostoru Trga iza crkve, a takođe je za početak manifestacije spreman i Vinski grad.

Što se prostora u Velikom gradu smederevske Tvrđave tiče, za program seoskih dvorišta prijavilo se do sada 18 seoskih mesnih zajednica. One će predstaviti svoju dominantnu proizvodnju, žene će izložiti  ručne radove i pripremati starinska jela, a posetioci će moći da vide i stare alate i oruđa.

U Paviljonu u Tvrđavi ručne radove predstaviće članice deset gradskih i jednog seoskog Udruženja žena.

Kulturna zbivanja u gradu tokom Smederevske jeseni biće održana po planu i programu koji je najavljen.

Komunalno uređenje grada, takođe je u toku a nadležni kažu da nemaju problema da predviđeni posao sprovedu na vreme, do početka manifestacije.

Za  defile Smederevske jeseni potvrđeno je učešće 10 karnevalskih grupa iz Srbije, kao i pet iz ambasada Indonezije, Meksika, Alžira, Malezije i Perua. Sve je spremno i za Sajam starih zanata u ulici Kralja Petra Prvog, na kojem će se predstaviti 20 turističnih organizacija i 20 proizvođača suvenira.

Što se sporta tiče, svi programi biće održani onako kako je i planirano osim Bokserske revije koja je odložena za 23. septembar 2012. godine.