SVEČANO URUČENI KLjUČEVI 20 STANOVA ZA IZBEGLICE U SMEDEREVU ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN


150 godina Osnovne škole Ivo Lola Ribar u Skobalju

U Osnovnoj školi u Skobalju "Ivo Lola Ribar" danas je obeležen značajan jubilej - 150 godina postojanja i rada.

Pre početka priredbe, koja je ovim povodom upriličena u seoskom Domu kulture, prisutne je  pozdravio direktor ove škole Ranko Nedeljković i tom prilikom rekao: "Ponosan sam na to što škola slavi tako veliki jubilej i što spada u najstarije i najznamenitije ustanove obrazovanja u Srbiji. Škola je iznedrila mnoge kvalitetne ljude koji su širom Srbije i bivše Jugoslavije pronosili sa ponosom ime sela Skobalj."

Direktor škole "Ivo Lola Ribar" je na današnjoj svečanosti uručio diplome najboljim učenicima škole, koji su osvojili značajna mesta na takmičenjima iz različitih predmeta.

Prisutne je ispred lokalne samouprave pozdravio Prvoslav Nedeljković, pomoćnik gradonačelnika za privredu i poželeo đacima i zaposlenima u ovoj školi da proslave još mnogo jubileja.

Povodom godišnjice, učenici škole u Skobalju pripremili su i izveli kulturno-umetnički program.