ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU


Anime i austrijski film na PATOSINEMI!

Od četvrtka do subote na red da se predstave smederevskoj publici su došli japanski animirani filmovi, popularne ANIME! Za one koji nisu imali prilike da se sretnu sa ovim žanrom, skrećemo pažnju da to obavezno urade na PATOSINEMI!, jer anime predstavljaju jedno sjajno iskustvo i odličnu zabavu.

 

Ovo su "crtaći" koji su zanimljivi za sve uzraste i nekada obrađuju izuzetne, velike i kompleksne teme, koje se ne mogu videti na većini igranih filmova danas. Anime film je odličan način da upoznate bolje japansku kulturu i možda i sami postanete poklonik svetskog kulta koji prati ove filmove.

 

Filmovi su obezbeđeni kroz saradnju sa ambasadom Japana i Društvom ljubitelja japanske popularne kulture "Sakurabana Beograd".

 

Nedelja je ostavljena za austrijski film, koji će nas polako ponovo uvesti, zajedno sa našim Dunavom, u evropske filmske tokove. Upravo Evropa i njeno veliko nasleđe koje nosi je tema mnogih filmova koji nas očekuju u daljem programu PATOSINEME! Ovaj film nam donosi evropska mreža instituta za kulturu EUNIC i Austrijski kulturni forum.

 

ČETVRTAK U 21:00

 

Film: LETNjI RATOVI (Samâ uôzu, Japan, 114', 2009) - animirani

Režija: Mamoru Hosoda

Uloge: Rajunosuke Kamiki, Nanami Sakuraba...

 

OZ. Svet u svetu. Digitalna platforma koja vam omogućava da postanete sve ono što niste. OZ, mesto gde vaši snovi postaju java.Kendži važi u svojoj školi za matematičkog genija. Međutim kada je u pitanju devojka po imenu Natuski, Kendži postaje prava šeprtlja. Put do njenog srca, počinje putom do njenog rodnog grada Nagano, gde Kendži prihvata letnji posao.Slučajno ili namerno Kendži upoznaje na tom putu i OZ. Šta se dešava kada se paralelni svetovi sretnu i kada razlika postane tanka nit po kojoj junaci ove priče moraju da hodaju? Odgovor je...

 

 

PETAK u 21:00

 

Film: STRANČEV MAČ (Mukô hadan, Japan, 103', 2007) - animirani

Režija: Masaširo Ando

Uloge: Juri Činen, Tomoja Nagase...

 

Dečak Kotaro je sam. Njegov verni pas je sve što mu je ostalo u sred rata dinastija srednjevekovnog Japana. Sudbina ipak igra svoju igru i ukršta njegov put sa Strancem. Ova čudna trojka kreće na put spasenja i samilosti, put na kome će im trebati sva snaga i hrabrost ovog sveta da prežive, a više od svega, trebaće im prijateljstvo.

 

 

SUBOTA u 21:00

 

Film: DECA KOJA SU JURILA IZGUBLjENE GLASOVE IZ DUBINA (Hoshi o ou kodomo, Japan, 116', 2011) - animirani

Režija: Makato Šinkai

Uloge: Hisako Kanemoto, Kazuhiko Inoue...

 

Priča o odrastanju, spoznaji i ljubavi. Asuna je devojčica koja živi u sećanju na oca koji joj nedostaje. Sećanje je vraća na trenutke kada je prvi put čula očaravajuću muziku sa misterioznog kristalnog radija svog oca. Asuna nikada nije zaboravila tu muziku i potraga za njom odvešće je u neslućene dubine jednog novog, nepoznatog sveta.

 

 

NEDELjA u 21:00

 

Film: PLjAČKAŠ (Der Räuber, Austrija, 101', 2010) - kriminalistički

Režija: Bendžamin Hajzenberg

Uloge: Andreas Lust, Franciska Vajs...

 

Istinita priča o čoveku s mnogim talentima. Johann Rettenberger je uspešan maratonac i serijski pljačkaš banaka. Trezveno i precizno meri svoj puls, napor, izdržljivost i učinak, kako za vreme treninga tako i za vreme pljački nakon kojih, s komičnom maskom i s puškom, beži pred policijom. Skriven živi u Beču sa svojom djevojkom Erikom. Ali ta njegova strast i zavisnost od adrenalina, treninga i izvođenja savršenih pljački gone ga da sve to čini čak i tri puta dnevno. Kad ga otkriju, on beži pred brojnim policajcima koliko god ga noge nose.