ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU


Atletičari Smedereva osvojili četiri medalje

Na Prvenstvu Srbije u krosu Smederevci osvojili četiri medalje

U subotu 19.02 održano je 60. jubilarno Prvenstvo Srbije u krosu. Takmičenje je održano u Novom Pazaru uz učešće 260 takmičara iz 41 kluba.Ovo je ujedno bilo i izborno takmičenje za Prvenstvo Balkana u krosu, koje će biti održano 12. marta u Kragujevcu.

Atletičari AK "Smederevo" su ostvarili zavidne rezultate osvajanjem 3 medalje za aktivne atletičare, kao i jednu medalju u konkurenciji veterana. Interesantno je da je ovo sedma godina zaredom kako naši takmičari osvajaju bar jednu medalju na Prvenstvu Srbije u krosu.

Najveći uspeh je ostvario Miroslav Marković ( 1990 god.), koji je osvojio treće mesto u konkurenciji mlađih seniora u trci na 8.000 m .Osvajanjem bronzane medalje Marković je najverovatnije izborio mesto u reprezentaciji Srbije za Prvenstvo Balkana u krosu.

Odlična je bila i Olja Nikolić ( 1994 god. ) ( još se oporavlja od povrede ) koja je osvojila treće mesto u konkurenciji starijih juniorki u trci na 3.000 m. Olji je ovo prva trka ove godine i lep nagoveštaj za uspešno učešće na Prvenstvu sveta za mlađe juniorke, kao i za učešće na OI festifalu mladih (EYOF ), koje će biti održano krajem jula ove godine u Trabzonu ( Turska ).

Milan Vladisavljević ( 1998 god. ) je opravdao ulogu jednog od favorita i osvajanjem srebrne medalje, zaokružio uspešan niz ove godine ( 4 takmičenja - 4 medalje )

Uspešni su bili i Kristijan Ristić ( 1997 god. ) koji je osvojio 5. mesto u konkurenciji starijih pionira, Nevena Stošić ( 1999 god. ) koja je osvojila 6. mesto u konkurenciji mlađih pionirki, kao i Bogdan Trajković ( 1995 god. ) koji je osvajanjem 10. mesta u konkurenciji mlađih juniora nagovestio ogroman potencijal. Inače Smederevo je predstavljalo 25 takmičara.
Mlađi pioniri AK "Smederevo" u sastavu ( Milan Vladisavljević, Stefan Mijatović, Milan Petrović ) ekipni su prvaci Srbije, ekipni prvaci Srbije su i mlađi juniori, dok su stariji pioniri ekipno drugi.
Zlatnu medalju u konkurenciji veterana osvojila je Verica Disić.