SVEČANO URUČENI KLjUČEVI 20 STANOVA ZA IZBEGLICE U SMEDEREVU ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN


Atletičari ponovo blistali

U nedelju je održano finale prvenstva centralne Srbije za mlađe juniore/ke u Kragujevcu, na kojem su takmičari Atletskog kluba "Smederevo" ponovo zablistali i kao stariji pioniri osvojili dve medalje.

 

Milan Vladisavljević osvojio je srebrnu medalju na 1.500 metara, istrčavši stazu za 4,17. Ognjena Mihajlović je osvojila treće mesto i bronzanu medalju na 400 metara, u vremenu 1,00 i Nemanja Banjanin na 400 metara trčao 55,72 i stigao do četvrte pozicije.

 

Na ovom takmičenju je povratnik iz Atletskog kluba "Morava" iz Ćuprije, Kristijan Ristić, osvojio zlatnu medalju na 400 metara, rezultatom 54,52.

 

Dan ranije, u Sremskoj Mitrovici bio je organizovan festival dečije atletike. Takmičenje je održano na atletskom stadionu "Sirmium", u organizaciji istoimenog atletskog kluba.

 

Atletski klub Smederevo bio je više nego uspešan, osvojivši 16 medalja, od kojih 9 zlatnih i 7 srebrnih u trkačkim, bacačkim i skakačkim disciplinama.

 

Zlatne medalje su osvojili Lana Ivković,Senka Aranđelović, Aleksa Adamović, Sara Stokić, Nataša Simeonović i Milan Vladičić.

 

Srebrne medalje su osvojili Klara Ribak, Lana Ivković, Stefan Bosić, Emilija Stanojević i Tara Vladov.

 

Najuspešniji takmičari, sa osvojene dve zlatne medalje, su Nataša Simeonović, Sara Stokić i Aleksa Adamović.

 

Podsećamo da Atletski klub "Smederevo" i Grad Smederevo organizuju uličnu trku u petak, 13. septembra, u okviru manifestacije "Smederevska jesen" i očekuju veliki broj učesnika iz svog grada kao i iz mnogih klubova iz cele Srbije.