ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU


CVRČAK, Smederevo 7. put prestonica dečjeg muzičkog stvaralaštva




         Festival  muzičkog stvaralaštva dece i vaspitača "CVRČAK",  održana je danas u Centru za kulturu Smederevo.  Festivala je nakon nastupa baletske grupe PU Naša radost, otvorila Mirjana Ćosić, direktor PU Naša radost.  

       Prema rečima organizatora festivala - predstavnika PU "Naša radost" i Udruženja vaspitača "Čigra", učestvovalo je 570-oro dece i 200 vaspitača iz 20 gradova širom Srbije.


"Svake godine i organizacija i muzičko stvaralaštvo je sve bolje", istakla je Mirjana Ćosić direktor PU Naša radost dodajući da je čitav kreativni doživljaj Srbije  drugačiji, jer se kroz ove festivale razmenjuju znanja i iskustva a gosti imaju priliku i da upoznaju naš grad. Žiri su činili mizički pedagozi a svi učesnici su u određenoj kategoriji dobili priznanje.


"Svi mališani imaju da pokažu nešto dobro i to treba na neki način nagraditi i pohvaliti ih", naglasila je direktorka smederevskih vrtića.
Interesantno je da su u pripremi nastupa učestvovali i roditelji bilo u komponovanju, pisanju teksta ili izradi kostima.

Nakon više od 30 muzičkih nastupa mališana najuspešnijim učesnicima 7. festivala Cvrčak  dodeljena su priznanja i pohvalnice.