ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU


Danas počinje 3. Tvrđava teatar

Deo prihoda ovogodišnjeg Festivala namenjen za Sigurnu kuću

Međunarodni ambijentalni pozorišni festival Tvrđava teatar večeras će biti otvoren spektaklom na nebu. Reč je o nastupu francuskog teatra Flying people "Viseći snovi na Balkanu - kao Ikar"
Iz naslova predstave kojom će večeras u 21.00 sat biti otvoren 3. Tvrđava teatar izveden je i moto ovogodišnje manifestacije - "Viseći snovi"
Ova predstava biće izvedena u Velikom gradu smederevske tvrđave. Za nju kao i za sve ostale koje se izvode na prostoru Velikog grada ili na Trgu, ulaz je slobodan.  Ulaznice se po simboličnoj ceni (300 dinara) naplaćuju samo za predstave koje će biti izvedene u Malom gradu i to samo za sedišta na tribinama, inače je  ulaz slobodan. Tako će svi moći da uživaju u pozorišnoj umetnosti a deo prikupljenih sredstava biće izdvojen za Sigurnu kuću.
Festival traje od 11. do 20. avgusta . Publika će u tom periodu moći da prati 22 programa, predstave domaćih i stranih teatara, ali i izložbe, tribine i radionice.

Ono čime Smederevo može da se pohvali jeste sopstvena produkcija. Reč je o predstavi "Ja sam vetar" koju je po tekstu holandskog pisca Jon Fosea režirao Stevan Bodroža. Igraju Bojan Žirović i Milutin Milošević. Premijera je u subotu, 13. avgusta u 21.00 sat.