ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU


Delegacija UBS banke iz Švajcarske posetila Smederevo

Gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramović, sa saradnicima, primila je danas delegaciju od 28 klijenata, potencijalnih investitora UBS banke iz Švajcarske, koji su se upoznali sa potencijalima i investicionim prednostima Smedereva, ali i sa kulturno-istorijskim nasleđem.

 

Švajcarska delegacija visokog nivoa, sastavljena od top-menadžera, klijenata švajcarske banke UBS, posetila je danas Smederevo u organizaciji Volfsberg (Wolfsberg), Platforme za poslovni razvoj švajcarske banke UBS.

 

Gradonačelnica Smedereva, dr Jasna Avramović, zahvalila se predstavnicima Švajcarske za sve ono što je njihova zemlja do sada učinila za naš grad i izrazila nadu da će se, posle današnjeg sastanka, još viđati u Smederevu.

 

Prijemu u Gradskoj upravi prisustvovali su zamenik gradonačelnika Bojan Teofilović, predsednik Skupštine grada Branče Stojanović, pomoćnik gradonačelnika Prvoslav Nedeljković i direktori javnih preduzeća i ustanova, a investicione potencijale predstavio je direktor Direkcije za izgradnju, urbanizam i građevinsko zemljište Nenad Krčum.

 

Predstavnik Volfsberga dr Toni Šonenberg je, zahvaljujući na prijemu, rekao da su gotovo svi od 28 prisutnih švajcarskih predstavnika privrede, po prvi put u Srbiji i izrazio zadovoljstvo što će tokom ovog studijskog putovanja imati priliku da saznaju nešto više o istoriji, kulturi, privredi i političkom razvoju Srbije.

 

"Juče smo vodili izuzetno zanimljive razgovore sa nacionalnim političarima i radujemo se što danas, van Beograda, boravimo u ovom prelepom gradu. Radujem se vašoj prezentaciji i diskusiji koja će posle nje uslediti", rekao je Šonenberg.

 

Razgovori su potom nastavljeni iza zatvorenih vrata sa rukovodstvom Grada Smedereva, u okviru prezentacije privrednih potencijala Smedereva.

 

Gosti su tokom današnje posete Smederevu obišli Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, Smederevsku tvrđavu i Vinski grad.