SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Delegacija radnika Želvoza razgovarala sa rukovodstvom grada

Formiran radni tim radnika Želvoza koji će komunicirati sa gradskim rukovodstvom.


Stotinak radnika Želvoza izrazilo je danas nezadovoljstvo zbog neredovne isplate zarada, neoverenih zdravstvenih knjižica i kompletnom situacijom u fabrici.

Na protestu u zgradi Gradske uprave oni su danas zatražili smenu zaštitnika kapitala, generalnog direktora i Nadzornog odbora, imenovanje stručnih ljudi na ta mesta i obezbeđivanje pune uposlenosti i zakonitog poslovanja u fabrici.

Nezadovoljnim radnicima obratila se gradonačelnica Smederev dr Jasna Avramović koja je ponovila da lokalna samouprava nema ingerencije da rešava problem Želvoza, već da je prava adresa država, odnosno Vlada Republike Srbije i Agencija za privatizaciju.

Ona je izrazila zabrinutost zbog teške situacije u kojoj se nalaze zaposleni i u okviru logističke pomoći lokalne samouprave, predložila da radnici sačine radnu grupu koja će svakodnevno komunicirati sa gradskim rukovodstvom u zastupanju njihovih stavova pred državnim institucijama.

„Ključ rešenja je u državi. Država je vaš osnivač, ali je svakako rešenje vašeg problema bitno za grad“, naglasila je gradonačelnica.

Ona je prenela radnicima da će dosadašnji direktor sredinom meseca podneti ostavku i izrazila nadu da bi naredni prvi čovek smederevskog remontera šinskih vozila mogao da bude čovek iz ove fabrike i ovog grada, koji je upoznat sa genezom problema i koji ima interes da Želvoz "postavi na noge".

Radnicima se obratio i zamenik predsednika Skupštine grada Smedereva Bogoljub Spasojević, a prijemu nezadovoljnih radnika Želvoza prisustvovao je i zamenik gradonačelnika Bojan Teofilović.

Radni tim, koji će ubuduće komunicirati sa gradskim rukovodstvom, izabran je ovom prilikom i činiće ga radnici Nenad Tasić, Dragan Mašić, Goran Stefanović, Slavoljub Hranisavljević i Bojan Pavlović.

Današnji protest organizovao je Sindikalno radnički pokret Želvoz.