SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Fond za razvoj poljoprivrede organizovao posetu Sloveniji

Nakon prijema kod Ambasadora i gradonačelnika Ljubljane više od 40 poljoprivrednika posetilo farmu goveda kod Ljubljane

Prilikom posete Ljubljani za poljoprivrednike iz Smedereva organizovan je prijem kod ambasadora Srbije Predraga Filipova i gradonačelnika Ljubljane Zorana Jankovića.
Sa stočarima iz smederevskog kraja bio je i gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević..
Slovenija je 2004. godine postala članica Evropske unije i stekla pravo na korišćenje bespovrtanih i podsticajnih sredstava. Kolege iz Slovenije daće prave smernice srpskim domaćinima, kako bi se na vreme spremili za ulazak u Evropsku uniju, što je prvi i osnovni zadatak Srbije, smatra gradonačelnik Ljubljane Zoran Janković.
Ambasador  Srbije u Sloveniji, Predrag Filipov istakao je da je uspostavnjen odličan odnos dveju država i da Srbija zauzima prvo mesto po veličini ulaganja. Naime, Slovenija je uložila 1,7 milijardi evra u Srbiju i ostavraila neposredan kontak sa više od 40 gradova i opština naglasio je  Ambasador Filipov.
Da je poseta od izuzetnog značaja za smederevske poljoprivrednike ocenio je i gradonačelnik Smedereva Predrag Umičević, koji smatra da je neposredni kontakt najvažniji. On je takođe izrazio zadovoljatvo što je gradski Fond za razvoj poljoprivrede organizovao posetu Sloveniji, jer će stočarima  smederevskog kraja značiti razmena iskustava sa slovenčkim proizvođačima.
Stočari takođe nisu krili zadovoljstvo nakon posete Ljubljani i obilaska farmi krava i tovnih bikova u mestu Spodnji Ivanjci,  Centar za veštačko osemenjavanje u Ptuju kao i poljoprivredno gazdinstvo u okolini Škofija Loke koje se bavi proizvodnjom mleka.
U delegaciji koja je boravila u Sloveniji bili su i stručnjaci Zavoda za poljoprivredu u Kolarima, predstavnici Kancelarije za ruralni razvoj, Gradskog veća i Fonda za razvoj poljoprivrede.