SVEČANO URUČENI KLjUČEVI 20 STANOVA ZA IZBEGLICE U SMEDEREVU ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN


Glasnikove knjige glasnicima znanjaZa vreme Smederevske jeseni organizovana je prodajna izložba Glasnikovih knjiga sa popustom od 30% na štandu Službenog Glasnika ispred Istorijskog arhiva

U saradnji sa lokalnom samoupravom, JP Službeni glasnik organizovao je svečanost na kojoj su uručeni poklon paketi knjiga Narodnoj biblioteci , Smederevskoj gimnaziji za buduće vukovce, najboljim studentima stipendistima Grada  Smedereva i najvrednijim čitaocima biblioteke.
Dobitnicima ovih vrednih izdanja čestitali su gradonačelnik  Smedereva Predrag Umičević, direktor JP Službeni glasnik Slobodan Gavrilović i pomoćnik gradonačelnika za lokalnu samoupravu Bojan Teofilović.
JP Službeni glasnik, kao jedan od najvećih domaćih izdavača, ali istovremeno i društveno odgovorno preduzeće, odlučilo je da kroz niz različitih akcija obeleži Godinu knjige u Srbiji. 
Dan Glasnika u gradovima širom Srbije, zamišljen je kao jedinstvena kulturna manifestacija koja u jednom danu objedinjuje više programa sa ciljem afirmacije ne samo  Glasnikovih knjiga i autora,  već knjige i znanje uopše. Jedna od akcija u okviru Dana Glasnika nosi naziv „Glasnikove knjige glasnicima znanja“. Tokom trajanja Godine knjige u Srbiji Glasnik  daruje vrednim knjigama  najbolje studenate , Gradske biblioteke i vukovce gimnazija u  gradovima Srbije kao i laureate takmičenja u različitim oblastima stvaralaštva. Fond nagrada koje će biti podeljene tokom akcije „Glasnikove knjige glasnicima znanja“ je više od 1500 knjiga.


DAN GLASNIKA U  SMEDEREVU

U Istorijskom arhivu grada Smedereva u okviru programa Službenog glasnika otvorena je izložba karikatura Pjer i predstavljena istoimena knjiga. U smederevskom Sudu   Glasnikovu Pravnu biblioteku i  elektronska izdanja predstavili su Slobodan Gavrilović direktor JP Službeni glasnik i prof. dr Jovica Trkulja urednik. U Narodnoj biblioteci  predstavljena je knjiga Rečnik zaljubljenika vina i Edicija  REČNICI I ENCIKLOPEDIJE SVAKODNEVNOG ŽIVOTA, o kojima su  govorili  Branko Kukić, Gordana Milosavljević  i Milan Vlajčić.