ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU


Gradski đački parlament obeležio 5 godina rada

Uručene nagrade za najuspešnije škole u akciji Očistimo Smederevo

       Đački parlament grada Smedereva u prisustvu predstavnika lokalne samouprave i gradskih i seoskih  osnovnih škola obeležio je danas pet godina rada.
Bila je to prilika da se  uruče zahvalnice za uspešnu saradnju i to gradonačelniku Smedereva Predragu Umičeviću, zameniku gradonačelnika dr Jasni Avramović, predsedniku Skupštine grada Brančetu Stojanoviću, pomoćniku gradonačelnika za lokalnu samoupravu Bojanu Teofiloviću i članovima Gradskog veća Miši Ivkoviću i dr Ivanu Stevanoviću. Đački parlamen se  takođe zahvalio školama, Prosvetnoj inspekciji, Istorijskom arhivu i Rotari klubu Smederevo.
       U ime lokalne samouprave najmlađe parlamentarce pozdravio je i čestitao im jubilej Branče Stojanović predsednik Skupštine grada, poželevši im mnogo uspeha u daljem radu.
U akciji Očistimo Smederevo učestvovalo je svih 19 gradskih i seoskih škola. Njima su danas uručene knjige za školske biblioteke.
     Nagrađene škole za najuređenije dvorište dobile su prigodne poklone: za prvo i drugo mesto laptopove, odnosno štampače za treće i četvrtoplasiranu školu.
Najbolja je bila škola Branislav Nušić iz Smedereva, drugo mesto pripalo je školi Branko Radičević a treće Osnovnoj školi Sveti Sava takođe iz Smedereva.
Za najlepše dvorište u seskim školama Komisija je proglasila Osnovnu školu u Saraorcima.
Učenici su se ovom prilikom zahvalili i svom profesoru Borisu Zdravković koji je koordinator za đački parlament.