SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Isplaćene nadoknade protivgradnim strelcima

Fond za razvoj poljoprivrede grada Smedereva danas je potpisao ugovore o nadoknadi za rad strelcima na protivgradnim stanicama.

 

Na teritoriji Grada Smedereva ima 17 protivgradnih stanica, a angažovana su 34 strelca.

 

Fond je po strelcu izdvojio 8.000,00 dinara, a ostali deo nadoknađuje MUP Srbije - Sektor za vanredne situacije. Nadoknade su za period od 15. aprila do 15. jula 2013. godine.

 

Podsećamo da su protivgradne stanice, kao i strelci, u nadležnosti MUP-a, odnosno Sektora za vanredne situacije.

 

U 2011. i 2012. godini, Fond je kupio rakete koje su donirane MUP-u i raspoređene stanicama u Smederevu i okolini, pa je zato u 2013. godini, na početku sezone zaštite od grada, na stanicama bilo u proseku 7,5 raketa po stanici, a na teritoriji Srbije, prosek je bio 3,2 rakete.

 

Od početka protivgradne sezone, ispaljeno je 188 protivgradnih raketa na našoj teritoriji. Šteb za vanredne situacije doneo je odluku o kupovini 51 rakete koje su raspoređene strelcima.

 

Fond za razvoj poljoprivrede grada Smedereva takođe je inicirao sastanak sa predstavnicima MUP-a i 25 lokalnih samouprava na teritoriji Srbije, kako bi se obezbedio dovoljan broj raketa, ali i donošenje Zakona o protivgradnoj zaštiti.

 

Pozitivan odgovor stigao je iz Pančeva, Valjeva i Smederevske Palanke.