ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU


Izbor za najlepši slavski kolač


Povodom Sv. Atanasija, zaštitnika pekara, kovača i svih onih koji rade sa vatrom, u nedelju, 31. januara u Centru za kulturu, organizovan je četvrti Izbor za najlepši slavski kolač. Pokrovitelj manifestacije bio je , tradicionalno,grad Smederevo.

  U takmičarskom delu učestvovao je 241 izlagač iz 11 seoskih udruženja i 11 gradskih MZ.  U izložbenom delu programa svoje umeće su pokazali i :
Dom za stare i penzionere, Dom Crvenog Krsta, Kolo srpskih sestara i smederevske pekare: Stari grad, Bilja i Kraljica.

Komisija koju su činili đakon Dimitrijević Igor i etnolozi Malinović Tatjana i Radišić Marijeta, donela je odluku da nagrade pripadnu sledećim učesnicima:

III mesto pripalo je Nešić Vladici iz MZ Zlatno brdo, koja je nagrađena diplomom, peharom i novčanom nagradom u iznosu od 2.000 dinara.

II mesto osvojila je Ristić Jasmina iz MZ 25. maj, koja je nagrađena diplomom, peharom i novčanom nagradom u iznosu od 3.000 dinara.

I mesto zauzela je Dragica Simić iz MZ Donji grad, koja je nagrađena diplomom, peharom i novčanim iznosom od 5.000 dinara.

Tradicionalni Izbor za najlepši slavski kolač, predstavlja sponu sa tradicijom i još jedan način gest kojim se vraćamo korenima i negujemo stare običaje.

Čestitamo nagrađenim učesnicima.