SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Memorijal Voja Vakulović

U Sportskoj hali u Smederevu tokom vikenda se održava otvoreni stonoteniski turnir za kadete, mlađe kadete i juniore „Memorijal Voja Vakulović“.

Turnir je u subotu otvorio predsednik Skupštine grada Smedereva Branče Stojanović, u prisustvu gradonačelnice dr Jasne Avramović, narodne poslanice Suzane Spasojević i člana Gradskog veća za sport i omladinu Saše Momića.

„U ime rukovodstva grada Smedereva pozdravljam sve učesnike turnira, ali i entuzijazam smederevskog kluba da u dva dana okupi predstavnike 62 kluba iz Srbije i na ovaj način otrgne od zaborava sećanje na sportskog pregaoca Voju Vakulovića. U želji da se nastavi ova tradicija, takmičarima želim lepo druženje i dobre rezultate“, istakao je Stojanović.

Turnir se boduje za rang liste Stonoteniskog saveza Srbije, a osim kadeta i kadetkinja, pojedinačno i u parovima, u Smederevu se nadmeću i juniori i juniorke i mlađi kadeti i kadetkinje, pojedinačno i u parovima, ukupno oko 340 učesnika iz 62 kluba sa teritorije Srbije.

Prvi memorijalni turnir organizovan je 2010. godine, u znak sećanja na istaknutog sportskog radnika i proslavljenog smederevskog stonotenisera, koji je preminuo godinu dana ranije, Voju Vakulovića.
 
Vakulović je bio trener i predsednik STK „Smederevo“ koji je napravio dobre i vredne sportiste i rezultate vredne pažnje, prevazilazeći lokalne okvire.

Organizator otvorenog stonoteniskog turnira za kadete i mlađe kadete „Memorijal Voja Vakulović“ je Stonoteniski klub „Smederevo“ koji se izborio da ovaj turnir postane tradicionalan.