SVEČANO URUČENI KLjUČEVI 20 STANOVA ZA IZBEGLICE U SMEDEREVU ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN


Memorijalni turnir Želibor Mladenović Žele

Drugo kolo Kupa SSS biće održano na strelištu u Smederevu 24. novembra. Pre toga,  u nedelju 18. novembra sa početkom u 10 časova na gradskom strelištu, biće održan tradicionalni, i ove godine jubilarni, deseti Memorijalni turnir „Želibor Mladenović Žele“ u gađanju serijskom vazdušnom puškom.

Turnir se održava u čast Želibora Mladenovića Želeta, istaknutog i trofejnog smederevskog strelca i gimnastičara, a organizuju ga Streljački klub „Heroj Srba – Bezbednost“ i Streljačka družina Smederevo. Puca se 40 dijabola po Pravilniku Streljačkog saveza Srbije. Ekipu sačinjavaju 3 člana po slobodnom izboru. Najbolji u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji biće nagrađeni.

Na turnir se do sada prijavilo više od 25 ekipa iz desetak gradova, oko 80 učesnika, što ga već sada čini najjačim turnirom serijskom puškom ove godine u našoj zemlji, a ekipe i pojedinci se još uvek mogu prijaviti lično na strelištu, mejlom na adresu streljackadruzinasmederevo@gmail.com ili na telefone 026/4621-956 064/380-12-23.

Po završetku turnira, biće održana i završna svečanost povodom 125 godina Streljačkog sporta u Smederevu, na kojoj će se najzaslužnijim pojedincima i kolektivima dodeliti plakete i zahvalnice Streljačkog saveza Smedereva.