ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU


Muzej u Smederevu na 57. Međunarodnom sajmu knjiga

Drugo, dopunjeno izdanje knjige „Vila dinastije Obrenovića u Smederevu“, autorke mr Snežane Cvetković, višeg kustosa istoričara umetnosti Muzeja u Smederevu, biće predstavljeno na 57. Međunarodnom sajmu knjiga.

Promocija knjige će biti održana u Sali Beogradskog sajma, Hala 1a, u sredu 24. oktobra  od 11 do 12 časova, a najavljeni učesnici u programu su: Tatjana Gačpar, direktor Muzeja u Smederevu, mr Igor Borozan, Filozofski fakultet u Beogradu i autor. Medijator će biti Miroslav Lazić, kustos Muzeja u Smederevu.
 
Knjiga „Vila dinastije Obrenović u Smederevu“ prvi put je objavljena 2008. godine u izdanju Muzeja u Smederevi, a prvi tiraž je ubrzo rasprodat.

Usled velikog interesovanja, kako stručne tako i šire javnosti, autorka je nastavila svoja proučavanja Vile. Rezultat ovog višegodišnjeg proučavanja dolazi nam u vidu drugog, dopunjenog izdanja, obogaćenog novim vizuelnim svedočanstvima koja unose novo svetlo u tumačenju ovog reprezentativnog zdanja naše dvorske kulture, navodi se u saopštenju Muzeja.

Izdavač je Muzej u Smederevu, a tiraž je 1.000 komada. Knjiga je štampana zahvaljujući finansijskoj podršci Ministarstva kulture Republike Srbije.

Recenzenti knjige su dr Miroslav Timotijević i dr Nenad Makuljević, obojica redovni profesori na katedri za nacionalnu istoriju umetnosti Filozofskog fakulteta u Beogradu.