SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Najstarija priča smederevskog kraja

U okviru 24. Smederevskih svetosavskih svečanosti u petak 25. januara 2013. sa početkom u 18 časova u Muzeju u Smederevu, svečano će biti otvorena izložba „Najstarija priča smederevskog kraja“ autorke Gordane Paunović, višeg kustosa smederevskog muzeja.
Reč je o tematskoj geološkoj izložbi kojom Muzej u Smederevu na popularan način želi da prezentuje rezultate naučnih istraživanja koja su vezana za paleogeografsku i paleoekološku evoluciju Panonskog jezera i nastanak Dunava.  
Posetioci će imati priliku da vide fosile školjaka, puževa i riba tadašnjeg slankastog jezera Panon, stare više od sedam miliona godina, kao i biljke koje su živele na samoj obali jezera.
Pored toga, zainteresovani će se upoznati sa različitim pretpostavkama o nastanku Dunava i saznaće po kojim geološkim zanimljivostima je smederevski kraj specifičan u svetu.
Izložba će biti otvorena u prvoj sali osnovne muzejske postavke do 1. marta ove godine. Ulaz je slobodan.