SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Naredne godine, Rtanj ponovo na raspolaganju posetiocima

U zgradi gradske uprave Smederevo, potpisan je Ugovor između ustanove „Smederevsko odmaralište“ na Rtnju, kao investitora i privrednog društva „VIG“, kao izvođača radova.

Prisutne je pozdravio zamenik v.d. direktora Ustanove, Zoran Ignjatović, nakon čega se obratila i v.d. direktor, Tamara Todosić. Ona se zahvalila svima koji su doprineli tome da odmaralište na Rtnju krene sa radom u što skorijem roku i da svi građani Smedereva dobiju priliku da se odmaraju na ovoj planini. Imajući u vidu da planina Rtanj ima velikih potencijala u oblasti turizma, sa svojom prirodom i nezagađenim vazduhom, predstojeća ulaganja u objekat su opravdana.

„Ustanova „Smederevsko odmaralište na Rtnju“ je osnovana pre dve godine. Osnovna delatnost Ustanove je organizacija odmora,rekreacije za decu i omladinu, pružanje ugostiteljskih usluga, vaspitno obrazovni rad, ali s` obzirom na stanje objekata nije bila u funkciji. U proteklih petnaest meseci, rešavali smo imovinsko-pravne poslove,pripremali tendersku proceduru,sproveli javnu nabavku po pozivu koji je objavljen 14. decembra 2011. Godine i, u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama Republike Srbije, izvršili smo odabir ponuđača za adaptaciju, sanaciju i nadogradnju objekata na Rtnju. Na osnovu uspešno sprovedenog postupka javne nabavke, 25. Decembra je doneta odluka po kojoj se za izvođača radova imenuje privredno društvo „VIG“ doo Smederevo, u konzorcijumu sa privrednim društvom „ITG“ doo Smederevo. Rok za završetak radova je 20. jun 2012. godine. Ustanova će svoja vrata otvoriti za sve građane Smedereva, ali i za ostale korisnike usluga. Svima želimo da pružimo adekvatne uslove za boravak u našim objektima u planinskom ambijentu na čistom vazduhu i u zdravoj životnoj sredini. Cilj Ustanove je da izgradi kompleksnu i kvalitetnu ponudu za intenzivniji i profitablniji razvoj turizma“- rekla je v.d. direktora Ustanove, Tamara Todosić.


Nakon rekonstrukcije, ceo kompleks će imati oko 80 ležajeva. Sobe će biti dvokrevetne i trokrevetne. Svaka soba će imati kupatilo. Predviđeni su i odgovarajući tereni za predškolski i školski uzrast dece,ali i za sportiste. Vrednost dogovorenih radova koji proističu iz potpisanog Ugovora je 32,5 miliona dinara. Očekuje se da se objekte koriste svi uzrasti tokom cele godine. Rtanj će biti pravo odredište za sve koji vole prirodu, planinarenje, mistične priče i legende.