РАЗВОЈНИ ПРОЈЕКТИ АГЕНЦИЈЕ ЗА УПРАВЉАЊЕ ЛУКАМА У СМЕДЕРЕВУ ЗАПОЧЕТА ИЗГРАДЊА НОВОГ ВРТИЋА У СМЕДЕРВУ ... ДОДЕЛА 29 УГОВОРА ЗА САМОЗАПОШЉАВАЊЕ И НОВО ЗАПОШЉАВАЊЕ ...


ОБАВЕШТЕЊЕ ПРИВРЕДНИМ ДРУШТВИМА

 

      Привредна комора Србије (ПКС) у сарадњи са Конзулатима и другим партнерима, организоваће три инвестиционо-пословне конфереције ове јесени у Аустрији и Немачкој кроз пројекат „Link up Serbia II".

      Конференција у Бечу планирана је за 30. септембар, док су конференције у Штудгарту и Дизелдорфу планиране за 29. октобар и 5. новембар 2022. године. На свакој од планираних конференција ће се окупити преко 100 потенцијалних инвеститора, пословних људи из дијаспоре, као и страних фирми заинтересованих за сарадњу са Србијом.

     Циљ наведених конференција је да се инвеститорима представе могућности за улагања у Србију кроз конкретне инвестиционе пројекте, локације за улагање, стварање стратешких партнерстава са домаћим фирмама, итд.

     ПКС је у сарадњи са партнерима развила јединствену online платформу под називом: „Пословни атлас Србије и дијаспоре'' https://dijaspora.pks.rs/login, а која има за циљ да на једном месту прикупи пројекте за улагање, инвестиционе локације, као и да обезбеди повезивање домаћих фирми са фирмама у иностранству.

     Платформа је намењена свима, и замишљена да на једном месту споји понуду и потражњу прилика за улагање, односно сарадњу.

      Не постоје ограничења, тј. свако може да направи налог и приступи платформи, без обзира да ли је у питању јавни или приватни сектор, правна лица, појединци, локалне самоуправе, људи из дијаспоре, домаћи или страни инвеститори.

      Како бисмо у наредном периоду сакупили што већи број релевантних могућности за улагање у Србију, а које бисмо представили на поменутим инвестиционим конференцијама, молимо вас да нам проследите предлоге пројеката и локација за инвестирање уколико их имате, као и да нас обавестите уколико сте заинтересовани да нађете партнере у Немачкој, Аустрији и Швајцарској.

     Молимо Вас да нам доставите попуњене следеће упитнике (у прилогу), а како бисмо информације поставили на платформу „Пословни атлас Србије и дијаспоре":

  1. Понуда парцела за инвестирање (ексел упитник за гринфилд),
  2. Понуда постојећих објеката (ексел упитник за браунфилд),
  3. Пројекти за улагање (ексел упитник за инвестиционе пројекте),
  4. Уколико сте заинтересовани за сарадњу са партнерима из дијаспоре (Немачка, Аустрија, Швајцарска) можете нам се обратити на емаил linkup@pks.rs.

       Уколико имате додатна документа: разрађене бизнис планове, фотографије објеката или земљишта, итд, исте нам такође можете послати.

      Такође, можете се и регистровати на платформи ''Пословни атлас'', али и проследити ову информацију другим заинтересованим лицима.

        За евентуална питања, можете нам се обратити на емаил linkup@pks.rs