SVEČANO URUČENI KLjUČEVI 20 STANOVA ZA IZBEGLICE U SMEDEREVU ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN


Održan 4. Memorijalni stonoteniski turnir Voja Vakulović

Tokom proteklog vikenda u Dvorani Smederevo održan je jedan od najmasovnijih stonoteniskih turnira u Srbiji, 4. Memorijalni stonoteniski turnir Voja Vakulović, u organizaciji Stonoteniskog kluba Smederevo.

 

Svečanom otvaranju prisustvovali su gradonačelnica Smedereva dr Jasna Avramovic i predsednik Skupstine grada Branče Stojanović, kojima se, u ime organizator turnira, Tanja Vakulović zahvalila na prisustvu i posebno gradonačelnici Smedereva dr Jasni Avramović, kako je naglasila, na velikoj podršci koju pruža svim sportovima, pa i stonom tenisu.

 

Posle minute ćutanja, u čast sportskog pregaoca Voje Vakulovića, turnir je zvanično otvorio predsednik Skupštine grada Branče Stojanović.

 

"Rukovodstvo Grada Smedereva, na čelu sa gradonačelnicom dr Jasnom Avramović, čini napore da i u ovim teškim vremenima sport ne bude uskraćen ni za jedan dinar. Želja nam je da pomognemo sve sportove i smatramo da je izuzetno važno da podržimo ovu mladost, koja je prisutna i na ovom trurniru. To ćemo činiti i u narednom periodu. Druga stvar je što se na ovaj način sećamo ljudi koji su krčili puteve sporta i dali veliki doprinos razvoju sporta u Smederevu, kao što je to radio Voja Vakulović", rekao je Stojanović.

 

Na turniru su prvog dana učestvovali kadeti i kadetkinje, pojedinačno i parovi, a u nedelju juniorke i juniori, takođe pojedinačno i u parovima, ukupno 130 takmičara, među kojima i 10 iz Smedereva.

 

Osim dve najbolje kadetkinje Izabele Lupulesku i Sabine Šurjan, koje se nalaze na pripremama, na takmičenju su učestvovali svi naši reprezentativci, što je dokaz važnosti ovog turnira A klase.