SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Održana 57.sednica Gradskog veća

Gradsko veće je na sednici u petak prihvatilo Informaciju za realizaciju izgradnje dela pruge na lokaciji „Krak triangl", čiji je zvaničan naziv Rasputnica „Jezava" u Smederevu i dogovorilo naredne aktivnosti u ovom, kako je ocenjeno, kapitalnom poslu, koji je definisan kao prva faza izmeštanja industrijske luke iz centra grada.

 

Većnici su utvrdili predloge odluka o davanju u zakup građevinskog zemljišta radi postavljanja privremenih poslovnih objekata i o odobravanju posebnih pogodnosti za rad korisnika Slobodne zone Smederevo i predložilo Skupštini grada Smedereva na usvajanje.

 

Iz nadležnosti Skupštine grada Smedereva, prihvaćen je i Izveštaj o bezbednosti saobraćaja na teritoriji grada Smedereva, koji je na ovakav način prvi put predstavljen izvršnoj vlasti i smederevskoj javnosti, uz zaključak da se utvrde preporuke i dostave Skupštini na usvajanje.

 

Većnici su prihvatili Nacrt odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta grada Smedereva za 2012.godinu, utvrdili predlog i uputili Skupštini grada na razmatranje.

 

Predsednik Skupštine grada Smedereva je većnicima predstavio Deklaraciju o doslednoj primeni Zakona o genetski modifikovanim organizmima, čiji će tekst u ponedeljak biti usaglašen sa šefovima odborničkih grupa.