SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Održano Republičko takmičenje iz geografije u OŠ Dr Jovan Cvijić

Proteklog petka i subote Osnovna škola „Dr Jovan Cvijić" bila je domaćin Republičkog takmičenja iz geografije.

Takmičilo se 209 učenika sedmog i osmog razreda iz cele Srbije. Kontrolu su vršili profesori sa Geografskog fakulteta, predsednik Srpskog geografskog društva Stevan Stanković i prosvetni savetnik Ministarstva prosvete Republike Srbije Milan Joksimović.

Svečanom otvaranju, u ime Grada, prisustvovali su zamenik gradonačelnika Bojan Teofilović i Miša Ivković, član Gradskog veća resorno zadužen za kulturu i obrazovanje, a povodom svečanosti otvaranja održana je i đačka priredba.

Tokom takmičenja, gosti su imali priliku da prate stručno  predavanje profesora Stevana Stankovića, a za učenike viših grupa obezbeđena je projekcija i stručno predavanje u mobilnom planetarijumu.

Za goste i učesnike je u cilju boljeg upoznavanja grada organizovan turistički obilazak Smedereva uz podršku profesionalnih vodiča.