SVEČANO URUČENI KLjUČEVI 20 STANOVA ZA IZBEGLICE U SMEDEREVU ODRŽANA ČETVRTA SEDNICA SAVETA ZA KOORDINACIJU POSLOVA BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA PUTEVIMA SMEDEREVA SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN


Osnovano Društvo za upravljanje Slobodnom zonom

Osnivači - grad Smederevo i pet preduzeća, kapital - 25 000 evra

Potpisan je Ugovor o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje Slobodnom zonom Smederevo. Kapital novog preduzeća je 25 000 evra a osnivači su grad Smederevo i belgijska firma Meteh d.o.o. sa po 30% udela. Po 10% udela imaće "Inter-Mehanika", "Mitrašinović", "Nafta AD Beograd" i "Tomi trejd" d.o.o.
Slobodna zona u Smederevu ima oko 85 hektara i nalazi se u blizini Dunava, drumskog i železničkog saobraćaja.
Potpisivanju Ugovora prisustvovao je Milan Ristić, direktor Uprave za slobodne zone Srbije. On je istakao da će uskoro u saradnji sa Metehom prezentacija smederevske Slobodne zone biti održana u Briselu, Italiji, Sloveniji, Slovačkoj... Ristić je potvrdio da su gotovo svi potencijalni investitori upravo zainteresovani za status koji nude slobodne zone.
Prezentaciju Slobodne zone "Smederevo" održao je gradonačelnik Predrag Umičević, koji je potom potpisao Ugovor sa predstavnicima preduzeća-osnivača Društva sa ograničenom odgovornošću za upravljanje Slobodnom zonom "Smederevo".