SEDAMDESET SEDAM GODINA OD OSLOBAĐANjA SMEDEREVA U DRUGOM SVETSKOM RATU Potpisan ugovor za manifestaciju Miholjski susreti sela OTVORENA 134. SMEDEREVSKA JESEN ZAVRŠENA REKONSTRUKCIJA DEČIJEG IGRALIŠTA NA DUNAVSKOM KEJU UREĐENjE ATARSKIH PUTEVA


Podrška PKS Grupi za dijasporu

Predstavnici Grupe za dijasporu Gradske uprave Smedereva i Turističke organizacije Smedereva prisustvovali su sastnaku u Privrednoj komori Srbije na temu Dunavske strategije i konkurisanja grada Smedereva za realizaciju projekata koji za cilj imaju ekonomsko osnaživanje i saradnju sa zemljama i gradovima u toku Dunava.

Kooridinator Saveta Dunavskih gradova i regija Zoran Novaković istakao je značaj Dunavske strategije za saradnju evropskih država na ekonomskom osnaživanju celog regiona. On je naglasio da je u toku realizacija nekoliko projekata kojima je obuhvaćeno i Smederevo, a da bi jedan od njih, koji podrazumeva čišćenje korita reke Dunav od brodova potopljenih u vreme Drugog svetskog rata trebalo uskoro da bude realizovan.

Sastanku su prisustvovali i Srđan Bošković, savetnik u Privrednoj komori Srbije i Anka Vojvodić, rukovodilac Centra za dijasporu, koji su pružili podršku radu Grupe za dijasporu Gradske uprave Smederevo.

Predstavnici Privredne komore Srbije najavili su i mogućnost organizovanja sastanka sa smederevskim malim i srednjim preduzećima kako bi im se predstavile mogućnosti za podršku koju PKS pruža privrednicima.